کرسی آزاد اندیشی بعثت، نواندیشی و بنیاد گرایی در آثار دکتر شریعتی با حضور فرزند ایشان دکتر احسان شریعتی در واحد گچساران از سوی تشکل اسلامی همراهان در سالن آمفی تاتر دانشکده پرستاری برگزار شد.

رییس واحد گچساران در این آیین گفت: ما دوستدار فضای باز سیاسی هستیم و طالبیم جو دانشجویی و پرسش گری در دانشگاه حاکم شود.

دکتر اسدالله ملک زاده بیان کرد: فضای دانشجویی فضای روشنفکری است و ما بایستی سخنان را بشنویم، همدیگر تحمل کنیم و با انجام نقد منسفانه باعث پیشرفت کشور عزیزمان شویم.

در ادامه دکتر احسان شریعتی بیان کرد: فرزانگی و درست زیستی و تقویت کرامت های اخلاقی از جمله اهداف بعثت است.

فرزند دکتر شریعتی انقلاب یا اصلاح را که ما آنرا بعثت می نامیم با اهداف اخلاقی، بینشی و ارزشی همراه دانست و اظهار کرد: برخی متفکران فلسفه سیاسی بر این باورند که؛ انقلاب های مدرن و جدید همراه با دو عنصر خشونت و نو آوری هستند.

وی تصریح کرد: این انقلاب ها چون می خواهند از اساس یک بنای نو را بسازند، بنابراین مجبورند حتی به شکل نمادین هم که شده مثلا یک شاه را بیاورند و سرش را از تن جدا کنند.

استاد فلسفه دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: انقلاب ها مورد نقد قرار می گیرند و یکی از موارد نقد ها همین عنصر خشونت است لذا می دانیم که یک اصلاحات دینی در اروپا شروع شد که این سبب شد تا یک اصلاحات بدون خشونت، مسالمت آمیز و تدریجی صورت بگیرد که این یک تجربه موفق تری برای آنها بود.

دکتر احسان شریعتی اذعان کرد: ما با یک اصلاحات روبرو هستیم تا نظامات گذشته را  تحمل پذیر کند، مثلا نظام سرمایه داری با اصلاحاتی که انجام داد، آن بحران های سخت را در قرن 19 و 20 را از سر گذراند و تداوم یافت.

وی افزود: پس می توان به این مفهوم این ایراد را گرفت که در اصلاحات، تغییرات بنیادین در کار نیست بلکه شکل ها تغییر می کند.

فرزند دکتر شریعتی گفت: از نظر دکتر علی شریعتی عدالت و آزادی باید مکمل هم باشند و این باعث می گردد تا وی یک خط و مشی سومی را در پیش گیرد که به عنوان "خط و مشی آگاهی رهایی بخش و علم برای تغییر و تحول" مطرح می شود.

استاد دانشگاه تهران  به فعال شدن دانشگاه ها و گشایش در نگرش نقد و تحمل علائق و سلیقه ها اشاره کرد و گفت: تحمل علائق و سلائق در دانشگاه ها باید ازهمه جا بیشتر باشد و باید بررسی شود که علی رغم تاکید مسئولان هنوز کرسی های آزاد اندیشی در مراکز علمی آن طور که باید انجام نمی شود.

وی با تاکید بر حلاجی افکار نو اندیشی و بنیاد گرایی بیان کرد: مدافعان این افکار بایستی آزادی و امنیت داشته باشند تا نظرات خود را بیان کنند.

شریعتی دانشگاه را حوزه فکر و اندیشه دانست و خاطر نشان کرد: این سنت ائمه و پیامبران(ع)  است که حتی عقاید ضد دین را می شنیدند، نقد می کردند و پاسخ می گفتند.

در پایان این استاد دانشگاه فلسفه تهران به سولات کتبی دانشجویان و حاضرین در حوزه بعثت، نواندیشی و بنیاد گرایی در آثار دکتر شریعتی پاسخ گفت.

شایان ذکر برخی از دانشجویان در این جلسه آزاد اندیشی  به جهت جلوگیری از مطرح نمودن سوال به شکل شفاهی و حضوری، اعتراض خود را اعلام کردند و قصد داشتند بدون هماهنگی سوالات خود را مطرح کنند که ازطرح سوال آنها جلوگیری شد.